Nieuws

VLC tovert Chromebook om tot multimedialaptop

De populaire mediaspeler VLC, voor wie geen filmformaat te obscuur is, komt naar Chrome OS. Daarmee ondersteunt de speler maar liefst zeven besturingssystemen.

Wie al eens problemen had bij het afspelen van een videobestand, en online ging voor een oplossing, heeft nu waarschijnlijk VLC op z’n systeem geïnstalleerd. Al bijna 15 jaar is VLC een geliefkoosde norm voor het spelen van video, niet alleen omdat de speler klein en onopvallend is, maar vooral omdat hij overweg kan met zowat alle mogelijke formaten.

[related_article id=”171746″]

VLC was al beschikbaar voor Windows, OS X, Linux, Android en iOS, waar het al met plezier alles toonde, van MKV-video over AAC-audio tot Flac en Iso-bestanden. Videolan maakt enu gebruik van Googles Android Runtime for Chrome (ARC) om z’n Android-app snel om te zetten naar een Chrome OS-compatibele applicatie. Met ARC hoopt Google meer ontwikkelaars naar Chrome OS te sturen, al is de interesse van ontwikkelaars vooralsnog aan de lakse kant.

Met VLC kunnen Chrome OS-gebruikers eindelijk video bekijken en streamen ongeacht het formaat. Native formaatondersteuning van de ingebouwde mediaspeler is immers eerder beperkt. De speler zal je bijstaan voor gestreamede video, net als gedownloade bestanden. Overweeg je een goedkope Chromebook, maar schrikken de beperkte multimediacapaciteiten je af? Dan mag je die zorg alvast aan de kant schuiven.

VLC op Chrome is, net als op andere platformen, helemaal gratis te downloaden. Je vindt de app via de Chrome Web Store. De speler werd voorlopig enkel op de Chromebook Pixel en de HP Chromebook 14 getest, dus schrik niet van eventuele kinderziektes indien je een ander model hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business