Nieuws

Oculus levert eerste afgewerkte VR-brillen aan ontwikkelaars

De eerste Oculus Rifts zijn de deur uit, op weg naar ontwikkelaars die hun apps en games willen polijsten voor de officiële lancering volgend jaar.

Ontwikkelaars van virtual reality games en apps zullen hun software binnenkort op een afgewerkte Oculus Rift kunnen testen. De fabrikant van de VR-bril heeft aangekondigd dat het “early build” modellen samen met de benodigde softwarekit SDK 1.0 naar ontwikkelaars heeft verstuurd.

Hiermee wil de fabrikant verzekeren dat geïnteresseerde ontwikkelaars hun apps kunnen lanceren zodra de VR-bril ook voor grote publiek beschikbaar is. “De Rift SDK 1.0 en runtime bevatten features van de consumentenhardware, dus hebben we de huidige release gelimiteerd tot ontwikkelaars die de laatste hand leggen aan hun titels,” stelt het bericht dat Oculus heeft uitgestuurd.

Technisch gezien zijn het niet de allereerste Rifts die Oculus verscheept, enkele geprivilegieerde bedrijven mochten de langverwachte VR-bril al ontvangen, zoals MMORPG-ontwikkelaar  CCP. Oculus laat weten dat het elke week meer hardware naar ontwikkelaars zal verzenden tot de lancering. Daarvan is de datum nog niet exact geprikt, maar deze zal voor april 2016 vallen. Ook de precieze prijs is onbekend, maar zal ergens rond 350 dollar liggen. En dan moet je de noodzakelijke computerkracht niet vergeten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business