Whatsapp
bron: Alexander Supertramp / Shutterstock.com

In het verleden bleek berichtendienst WhatsApp al vatbaar voor crashes. Die problemen blijken nog niet helemaal van de baan.

Whatsapp
bron: Alexander Supertramp

WhatsApp is misschien wel de populairste berichtendienst en sms-vervanger op menig smartphone. Helaas is ook deze dienst vatbaar voor allerhande problemen. Een tijd geleden zagen de ontwikkelaars zich al genoodzaakt om een limiet op de berichtgrootte in te stellen, omdat de dienst kon crashen bij te grote berichten. Nu blijkt dat de dienst ook kan bellen door een teveel aan smileys.

Indrajeet Bhuyan, een zelfverklaard beveiligingsonderzoeker, ontdekte namelijk dat iemand de dienst bij een contact kon laten crashen door hem een bericht te sturen van minstens 4000 smileys. Het bericht kan dan niet meer geopend worden en moet worden verwijderd. Gelukkig voor de gebruikers is niemand ooit zo gelukkig dat hij spontaan 4000 smileys zal opsturen.

Het zijn vooral Android-toestellen die vatbaar zijn voor de problemen, bij iPhones zou de app een tijd vastlopen, maar niet crashen. Onder andere de OnePlus Two lijkt ermee te kampen. WhatsApp ziet zich nu genoodzaakt om ook op de smileys een limiet in te stellen.