Nieuws

Zoekreus werkt aan nieuw Google Glass

Uit enkele nieuwe patentaanvragen blijkt dat Google nog lang niet klaar is met zijn idee voor een wearable.

Google Glass

Bij de Amerikaanse patentenafdeling FCC (Federal Communications Commission) rollen de laatste tijd enkele nieuwe patentaanvragen binnen op naam vaan Google. Allen wijzen op het feit dat zoekreus Google nog lang niet klaar is met zijn wearable. Een nieuwe versie van het eerder geflopte Google Glass staat op til.

Het vermoeden dat er een nieuw Google Glass zou komen, leefde al een ruime tijd. Er doken immers meer dan genoeg hints op. Bij de patentaanvragen zitten dit keer echter verschillende foto’s, beelden van het binnenwerk, testrapporten, gebruikershandleidingen en meer bijgesloten, wat erop wijst dat de plannen voor een nieuwe Google Glass erg concreet aan het worden zijn.

Uit de gebruikshandleiding valt al op te maken dat de aan-uitknop achteraan het toestelletje zit, dat het display je standaard de tijd aangeeft, dat de cameraknop vlak boven het schermpje zit en hoe je de camera moet gebruiken. Door langs de zijkant te ‘voelen’ zal je door zogenaamde kaarten kunnen navigeren.

Vertrouwelijk

Naast de patenten vraagt Google ook een vertrouwelijkheidsclausule aan. Google geeft hiervoor als motivatie op dat er vele concurrenten werken aan een soortgelijk toestel; ook al zijn zij voorlopig de enigen die zich in dit straatje wagen. Microsoft focust zich bijvoorbeeld eerder op augmented reality met de Hololens, terwijl Apple CEO Tim Cook liet verstaan dat hij het toestel nooit een grote markt ziet bereiken. Of het nieuwe Google Glass hun ongelijk bewijst, valt af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business