Nieuws

Ford wil van je autoband een elektrische eenwieler maken

Bedrijven durven al eens rare patenten te registreren. Autobouwer Ford dient op de valreep nog een ontwerp in dat voor geschiftste patent van 2015 kan meedingen.

In zo goed als alle verkeerssituaties kan je auto niet zonder zijn vier wielen, uitgezonderd één: wanneer je geparkeerd staat, is het mogelijk om een van je banden weg te halen zonder dat het voertuig omvalt. Waarom geen gebruik maken van die opportuniteit, moet iemand bij Ford gedacht hebben. Een recent buitenissig patent is er het bewijs van.

Het patent, dat de titel “zelfrijdende eenwieler koppelbaar met voertuig” draagt, beschrijft een systeem waarbij één van de wielen van je wagen verwijderbaar is en kan gekoppeld worden met een eenwielerframe uit de koffer. Dat vormt niet zomaar een eenwieler zoals je die misschien kent vanuit het circus, maar een gemotoriseerd voertuig. De elektrische motor voor de eenwielige scooter zou zich in het wiel bevinden volgens het octrooi.

Eens de auto geparkeerd, moet de bestuurder een krik gebruiken om zijn voertuig stabiel te houden en het wiel eraf te nemen. Het zitstuk met de batterij haal je zoals gezegd uit de koffer, en je verbindt de beide met kabels en andere koppelingen. Sensoren in de eenwieler zorgen ervoor dat je niet omvalt tijdens het rijden. Het kan een oplossing vormen om pijnpunten in het verkeer te omzeilen, door je auto te parkeren en per scooter verder te gaan, maar lijkt in zijn huidige vorm ietwat omslachtig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business