Nieuws

Hackers haalden website BBC neer als oefening

Het hackerscollectief dat de cyberaanval op de BBC-website opeiste, heeft grote plannen voor het nieuwe jaar. "Dit is enkel nog maar het begin," klinkt het.
De redactieruimte van de BBC

De groep die de verantwoordelijkheid opeiste voor het hacken van de website van de BBC vorige week, heeft laten weten dat die aanval “enkel het begin” was. Het hackerscollectief opereert onder de naam “New World Hacking” en heeft naast de webstek van de Britse openbare omroep tevens de campagnewebsite van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump offline gehaald tijdens het weekend.

Beide keren maakten de cybercriminelen gebruik van DDoS-aanvallen om de websites uit te schakelen. Een van de leden van het collectief, die zich enkel heeft geïdentificeerd met de schuilnaam “Ownz”, vertelde aan onze collega’s van ZDNet.com dat de hackings van de BBC en Trump een “krachttest” waren. “ISIS is ons hoofddoelwit,” stelde hij.

Amazon Web Services

Ownz, die zichzelf een hacktivist noemt, stuurde een screenshot naar ZDNet van een web interface die zou gebruikt zijn om de cyberaanvallen te lanceren. Het beeld suggereert dat de DDoS-aanval op de BBC-website zo’n 602 Gbps aan dataverkeer genereerde voor de server. Als dat waar blijkt, is dat meteen de meest krachtige aanval tot nu gemeten.

De hacker verklaarde dat de grootte van de aanval mogelijk was door het gebruik van minstens twee “Amazon servers”, maar gaf hierover weinig verdere details. “We hebben manieren om [de misbruikdetectie van] Amazon te omzeilen,” zei Ownz. “De beste manier om die te beschrijven is dat we enkele administratieve services exploiteren die Amazon gewend is te gebruiken. Dan zetten we gewoon de limiet van onze bandbreedte op ongelimiteerd en programmeren onze eigen scripts om dat te verbergen.”

ISIS

New World Hacking bestaat uit twaalf personen volgens Ownz, de meeste daarvan actief vanuit de Verenigde Staten. Aan hun aanval op de BBC zou twee weken van programmeren vooraf zijn gegaan. “De primaire doelstelling hiervan is het helpen bij het ontmaskeren van ISIS, het stoppen van de de verspreiding, en mogelijk het beëindigen van de propaganda. We hebben in het verleden ISIS websites neergehaald. Dit is nog maar het begin van het nieuwe jaar,” aldus Ownz. Het hackerscollectief plant om binnen enkele dagen een lijst online te zetten van potentiële IS-doelwitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business