Nieuws

Nieuw OLED-scherm van LG rolt op als krantenpapier

De technologie van flexibele schermen staat niet stil, maar dit is de eerste keer dat een groot 18 inch flexibel paneel wordt getoond. Het resultaat is indrukwekkend.

Technologiebeurs CES is het mekka op vlak van schermtechnologie. Elke fabrikant wil de grootste, dunste, lichtste of meest bijzondere televisie in zijn portfolio hebben, om te kunnen claimen dat ze eerst waren. LG toont op de beurs verschillende technologieën om de toon te zetten.

Het meest opvallende is een oprolbaar scherm dat amper 3 millimeter dik is over het hele scherm. De schermresolutie bedraagt 1.200 bij 810 pixels en is helemaal oprolbaar zoals een krant. In tegenstelling tot de meeste oprolbare schermen, hebben we hier echt de indruk dat het om een bijna finaal product gaat. Benieuwd waar we het in mogen verwelkomen.

Daarnaast komt ook een papierdunne 55 inch OLED-tv aan bod. Plat ophangen tegen de muur zal voortaan gewoon met velcro moeten, want anders heeft zo’n dunne televisie geen nut. Het ziet er bijzonder straf uit, maar noodzakelijk is het niet. Dan zien we veel meer toekomst in het concept van twee aparte beelden aan beide kanten van een televisie. Ideaal om reclame op te tonen in bijvoorbeeld winkelcentra of luchthavens.

We verwachten nog tal van nieuwe schermen en technologieën te bewonderen op CES in Las Vegas de komende dagen. Al het nieuws over CES 2016 vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business