Nieuws

Hoverboard van Intel en Segway transformeert in robot

Intel en Segway hadden een speciale verrassing in petto op CES 2016: een hoverboard dat zichzelf kan omvormen tot een robotassistent die spraakcommando's begrijpt.

Aan originele techgadgets geen gebrek op technologiebeurs CES, en het hoverboard dat Intel aan het publiek toonde sprak zeker tot de verbeelding. Een heuse transformatie (met een beetje menselijke hulp) maakte van de rijdende tweewieler een robotbutler.

Voor zij die er nog niet bekend mee zijn: denk bij het woord “hoverboard” niet aan het zwevende apparaat dat je kent uit Back to The Future. De benaming wordt ook gebruikt voor een gemotoriseerd, zelfbalancerend plankje met twee wielen waar je je voeten op kan plaatsen en dat rond kan rijden. Het ding is momenteel een rage in de Verenigde Staten, maar ook controversieel omdat er enkele gevallen zijn geweest waarbij hoverboards mysterieus in brand vlogen.

Metamorfose

Terug naar de presentatie van Intel. CEO Brian Krzanich reed op het podium rond met het hoverboard dat het bedrijf samen met voertuigfabrikant Segway en Chinese producent Ninebots ontwierp. Even later tijdens de keynote verscheen er opeens een robothoofd op het toestel en schroefde een medewerker armen aan het apparaat om de metamorfose compleet te maken. De schattige robot die zo ontstond, kan eenvoudige spraakopdrachten begrijpen en video’s streamen.

Een Intel Atom chip zorgt voor de intelligentie van de Segway robot, en het toestel bezit een Intel RealSense ZR300 camera om objecten te identificeren en veilig te navigeren in zijn omgeving. Segway zou een developer kit in de tweede helft van 2016 uitbrengen van de robot, en heeft plannen om het toestel op de markt te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business