Nieuws

VRT doekt Teletekst op

Omdat het aantal bezoekers aan Teletekst gestaag afneemt, heeft minister van media, Sven Gatz, besloten om het medium gefaseerd af te bouwen.

[related_article id=”175467″]

In 2010 wist Teletekst nog 576.094 bezoekers per dag te lokken, maar het medium kreeg in 2014 dagelijks nog maar een magere 123.709 bezoekers. Erg verrassend is deze tendens niet. Wie verkiest er immers het tijdrovende ingeven van nummers boven het veel intuïtievere browsen op een mobiel toestel? Ook minister van Media, Sven Gatz, kwam tot inzicht en kondigde in het Vlaams parlement het einde van Teletekst aan.

“We gaan Teletekst in fasen afbouwen en stopzetten,” zegt Hans van Goethem, woordvoerder van de VRT. “We stellen vast dat het aantal gebruikers blijft dalen. Als nieuwsbron speelt Teletekst jaar na jaar een minder belangrijke rol.”

Voorlopig is het nog niet duidelijk hoe deze gefaseerde stop er zal uitzien. De VRT onderzoekt namelijk momenteel nog wanneer het met Teletekst zal stoppen. Wel is zeker dat de bekende pagina 888 zal blijven bestaan, waardoor doven en slechthorenden nog steeds van ondertitels kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business