Nieuws

Ford test zelfrijdende auto’s in sneeuw

Ford waagt zich op een besneeuwd wegdek met zijn zelfrijdende auto's. Het bedrijf gaat de voertuigen voorbereiden op ritten in winteromstandigheden met een nieuwe combinatie van de technologie aan boord van de wagens.

Autobouwer Ford wil zijn zelfrijdende auto’s voorbereiden op riskante winterwegen. De fabrikant zal de voertuigen uitgebreid testen op hun rijgedrag in dergelijke condities. Om te vermijden dat sneeuw de auto’s bestuurloos maakt door het verhinderen van camera’s en sensoren, gebruiken Fords voertuigen een combinatie van Lidar en 3D-kaartentechnologie om op de baan te blijven.

Lidar, een samentrekking van “light” en “radar”, maakt gebruik van lasers om afstanden te meten. In normale omstandigheden kan lidar tijdens de rit zelf kaarten genereren van de directe omgeving van een wagen. Bij sneeuw is het gebruik van lidar beperkt tot enkel het detecteren van bepaalde herkenningspunten boven de weg. In die situatie zal de auto op beschikbare 3D-kaarten steunen om de juiste route te blijven volgen.

Slechte weersomstandigheden vormen een groot technisch struikelblok voor bedrijven die zelfrijdende technologie uittesten. Het feit dat Ford deze wintertraining voor zijn voertuigen aankondigt, is daarom een belangrijke stap voor de industrie in zijn geheel. Het is gedeeltelijk uit noodzaak dat Ford zijn auto’s sneeuwklaar maakt: het hoofdkwartier van de autobouwer ligt in Michigan, dat jaarlijks een behoorlijke portie sneeuw te verwerken krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=vShi-xx6ze8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business