Nieuws

Intel breekt wereldrecord met indrukwekkende dronelichtshow

Op de klanken van de vijfde symfonie van Beethoven dansten vorig jaar honderd drones in de lucht. De indrukwekkende lichtshow levert Intel een plekje in het Guinness Book of Records op.

Wat gebeurt er wanneer je de technologische kennis van Intel, het artistieke talent van Ars Electronica Futurelab en honderd drones combineert in één ultiem spektakel? Het antwoord was vorig jaar te bewonderen op de landingsbaan van Flugplatz Ahrenlohe in Duitsland. Een live orkest liet toen de vijfde symfonie van Beethoven over het Duitse landschap schallen, terwijl maar liefst honderd drones boven de hoofden van de muzikanten op de maat meedansten.

Een team bestuurde de vloot drones vanop de grond met behulp van Intel-software. Iedere drone was van een lichtbron voorzien, waardoor 3D-vormen en boodschappen aan de donkere hemel getoond konden worden. Het resultaat was een indrukwekkende lichtshow, welke Intel bovendien een wereldrecord opleverde. Nog nooit waren zoveel onbemande luchtvoertuigen tezamen in de lucht te zien.

Het record werd al in november gevestigd, maar Intel liet de beelden van de lichtshow pas recent tijdens het Consumer Electronics Show (CES) zien. CES werd dit jaar overstelpt door drones, maar met dit spektakel wist Intel zich toch van zijn concurrentie te onderscheiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business