Nieuws

HTC Vive eind februari te bestellen

Eind februari gaat HTC van start met de pre-orders voor VR-bril Vive. Zoals eerder aangekondigd, zullen de toestellen in april verzonden worden.

Geïnteresseerden in het VR-systeem van HTC en Valve kunnen vanaf schrikkeldag 29 februari hun bestelling plaatsen. Die late datum voor de pre-orders verandert niets aan de leverperiode: de brillen zullen nog altijd in april verstuurd worden, al wil HTC er in zijn aankondiging nog geen exacte dag op plakken.

Ook de uiteindelijke prijs verzwijgt het bedrijf nog even. Sinds de onthulling dat de Oculus Rift een stevige 699 euro zal kosten, verwachten kenners dat de Vive waarschijnlijk nog duurder zal zijn. Anders dan bij de Rift maakt de Vive niet alleen gebruik van een bril en een krachtige computer, maar ook sensoren die maken dat gebruikers ook effectief kunnen bewegen binnen de virtuele ruimte die het toestel genereert. HTC heeft laten weten dat het de kostprijs van het systeem, de exacte leverdatum en het uiteindelijke ontwerp kort voor 29 februari zal mededelen.

Oorspronkelijk wilde HTC de Vive aan het einde van 2015 uitbrengen, maar die datum werd volgens The Verge verschoven om een camera aan de bril toe te voegen die ook augmented reality opties toelaat. Zullen de komende maanden te boek komen te staan als het moment van de definitieve doorbraak van virtual reality? Onze collega heeft er zijn bedenkingen bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business