Nieuws

Bing maakt eindelijk winst

Het afgelopen jaar leverde Bing geld op voor het eerst in vier jaar tijd. De zoekmachine krijgt er een nieuw groen logo bovenop.

Januari vorig jaar was een mijlpaal voor Bing. De zoekmachine behaalde een marktaandeel van meer dan 20% in de VS. Tenminste als je het aandeel van de websites Yahoo en AOL, die Bing onder de motorkap hebben, mee rekent. Microsoft reageerde euforisch, en verwachtte dat Bings aandeel nog verder zou stijgen met de komst van Windows 10.

Dalend marktaandeel

In feite is het marktaandeel van Bing alleen maar gedaald. Als Bing, AOL en Yahoo de krachten bundelen, zijn ze vandaag goed voor een aandeel van 15,32 procent in de VS. Het is ook opvallend dat Google alleen maar meer gebruikers bij zijn concurrenten heeft weggesnoept.

Het marktaandeel (tablets, mobiel, PC’s en consoles) van de vijf grootste zoekmachines in de VS tijdens januari 2015
Het marktaandeel (tablets, mobiel, PC’s en consoles) van de vijf grootste zoekmachines in de VS tijdens december 2015

Een miljard

De belangrijkste reden waarom Microsoft dan ook tevreden is met Bings resultaten, is omwille van de 1 miljard dollar aan inkomsten die Bing het afgelopen jaar heeft opgebracht. Voor het eerst in vier jaar tijd maakte de zoekmachine winst. Dat succes zit hem vooral in het feit dat Bing echt overal is. Je vindt Bing terug in onder meer: Siri, Amazons Alexa, Cortana, Edge en Firefox (via Yahoo). Zo kan Microsoft een hoge prijs aanrekenen voor de advertenties die Bing je voorschotelt.

Als beloning voor die winst krijgt Bing van Microsoft nu een nieuw logo. Dat zal er voortaan groen uitzien in plaats van geel omwille van de betere leesbaarheid. Volgens een woordvoerder van Microsoft zijn er ook minder opvallende wijzigingen doorgevoerd. De “B” in Bing is nu een hoofdletter geworden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business