Nieuws

Apple wint rechtszaak tegen Samsung om Galaxy S3

In een Amerikaanse rechtszaak om patenten heeft Apple een symbolische overwinning binnengehaald. Daardoor mag Samsung enkele smartphones niet meer verkopen.

Apple vecht al jaren met Samsung over het al dan niet breken van enkele patenten. Dergelijke rechtszaken kunnen echter jaren aanslepen, waardoor de uitkomst vaak niet meer dan een symbolisch gebaar is, aangezien de soft- of hardware tegen dan al hopeloos verouderd of aangepast is. Zo ook in deze zaak.

Het gaat om enkele smartphones van Samsung, waaronder de Galaxy S3 het meest recente model is. De overwinning van Apple zorgt er dan wel voor dat deze modellen in de Verenigde Staten niet meer verocht mogen worden, op zich is dat helemaal geen ramp voor een toestel dat dateert uit 2012. Je zal, integendeel, vandaag al je best moeten doen om er nog eentje op de kop te kunnen tikken.

30 dagen

Ook voor de toestellen die nog in gebruik zijn, vormt de uitspraak geen probleem. Eén van de patenten waarvoor Apple Samsung dagvaarde verloopt immers op 1 februari. In de VS is het de gewoonte dat de overtreder 30 dagen krijgt om zichzelf aan te passen aan de uitspraak, waardoor Samsung niets hoeft te doen.

Een andere inbreuk waar Apple niet mee on lachen, betrof het ‘slide to unlock’-principe dat de fruitverkoper gebruikt op zijn iOS-toestellen. Samsung is hier echter al lang van afgestapt, waardoor het ook hier niets hoeft te doen. Hoogstens moet het zijn autocorrectprocedure lichtjes aanpassen om in regel te komen met nog een ander Apple-patent.

Prestigeslag

Apple heeft de rechtszaak dan wel gewonnen, meer dan symbolisch is de overwinning niet. Eerder troffen beide kemphanen al een regeling om alle niet VS-gebonden rechtszaken minnelijk te schikken. In de VS zelf wou Apple echter van geen wijken weten, wat niet onlogisch is als je jarenlang geld pompt in een rechtszaak. Apple heeft zo toch wat prestige gewonnen, terwijl Samsung niet noodzakelijk gezichtsverlies heeft moeten lijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business