Nieuws

Windows 10 Mobile-upgrade haalt zijn deadline niet

Alle Windows Phone-eigenaars wachten al maanden op een upgrade naar Windows 10 Mobile. De deadline wordt nu voor de derde keer achteruit geschoven wegens technische problemen.

Microsoft heeft behoorlijk veel hooi op zijn vork genomen door in hetzelfde jaar zowel Windows 10 als Windows 10 Mobile op het grote publiek los te laten. Windows 10 is een groot succes geworden, maar over Windows 10 Mobile is de softwarereus een pak stiller. Behalve met de Lumia 950 en Lumia 950 XL kan nog niemand van de upgrade genieten, en dat zal zo nog even duren.

Nieuwe deadline

Oorspronkelijk was de update voor oudere toestellen al beloofd vorig jaar, met een nieuwe deadline eind januari, maar ook die wordt blijkbaar niet gehaald. De twee nieuwe toestellen die al wel van Windows 10 Mobile kunnen genieten, krijgen met de regelmaat van de klok nieuwe updates uit. We vermoeden dat Microsoft zich wat heeft verslikt in de mobiele ontwikkeling van Windows 10, zeker wat betreft compatibiliteit met oudere toestellen.

Een interne mail rond de vertraging werd aan het licht gebracht door Venturebeat, met het eenvoudige bericht dat de update gewoon nog niet klaar is. Microsoft heeft geen haast en wil de upgrade 100% klaar hebben voor lancering, maar het spreekt voor zich dat iedereen met een oudere Lumia-telefoon vol spanning zit te wachten. Microsoft spreekt wel van een extra voordeel dankzij de vertraging: zo krijgen de oudere toestellen ineens de Februari-update die de twee nieuwe toestellen ook zullen ontvangen.

Welke toestellen?

Welke toestellen krijgen vanaf februari de Windows 10 Mobile-upgrade? (8 GB intern geheugen is vereist)

Alle andere toestellen, waaronder de populaire Nokia Lumia 1020 met 41 megapixelcamera, moeten nog langer wachten voor de upgrade. Voorlopig krijgen deze toestellen nog geen nieuwe deadline voorgeschoteld, maar het staat wel vast dat alle Nokia Lumia-toestellen met Windows Phone 8 vroeg of laat een upgrade zullen krijgen naar Windows 10 Mobile.

lumia 640lumia 640xllumia 830lumia 930mobielupgradewindows mobile 10windows phone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals