Nieuws

Google geeft Inbox slimmere zoekfunctie

Google scherpt opnieuw de potentie van zijn zoekfunctie aan. Je krijgt de informatie die je zoekt in je mails op Inbox nu op een letterlijk dienblaadje gepresenteerd.

Google maakt het veel gemakkelijker om bestellingen, reservaties, vluchten en andere informatie uit je e-mails te vissen. Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in Inbox, een alternatieve app voor gmail, zal de software proberen om exact het juiste antwoord te geven, in plaats van gewoon relevante mails op te lijsten.

Als je bijvoorbeeld een gemaakte reservatie opzoekt, dan krijg je een fiche te zien met de details van je reservatie. Google stelt dat Inbox zo adressen kan ophalen, telefoonnummers, klantennummers, evenementen, facturen en de status van een verzending, allemaal via de nieuwe zoekmogelijkheid.

Die efficiëntere zoekmanier is misschien niet zo tot de verbeelding sprekend als Googles vorige aanpassing van Inbox, maar het maakt het weer handiger om door informatie te ziften. De app toonde al dergelijke fiches voor vlucht- en bestellingsinformatie, maar die waren hiervoor niet zo gemakkelijk naar boven te halen met een zoekopdracht. Het blogbericht waarin Google de update aankondigt, vermeldt niet veel over de beschikbaarheid van de update, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrijf deze in fases uitrollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business