Drie maanden na de lancering van het nieuwste toestel, is nu ook de OPX te koop zonder uitnodiging.

OnePlus X sex met Yoshi

Eén van de vaakst aangehaalde kritieken bij OnePlus betreft het uitnodigingensysteem. Het Chinese bedrijf maakt uitstekende telefoons die erg gegeerd zijn, maar er eentje te pakken krijgen, is nooit makkelijk. Bij de OnePlus One duurde het ruim een jaar voor hij vrij verkrijgbaar was, bij de OnePlus Two duurde het vier maanden. Bij de OnePlus X is de wachttijd al voorbij na drie maanden.

In een blogpost wijst mede-oprichter Carl Pei er nog eens op dat het uitnodigingensysteem een noodzaak is voor het jonge bedrijf aangezien het productieproces dan makkelijker te schalen valt. Pei zegt ook dat zijn bedrijf de trend wil blijven doorzetten en een volgende toestel nog sneller beschikbaar wilt maken zonder uitnodigingen.

Bovendien komen er bij elk nieuw toestel van bij het begin al meer uitnodigingen vrij. Al betekende dat niet veel bij de OnePlus Two, die last had van productieperikelen. De OnePlus X was daarnaast al vrij te verkrijgen op dinsdagen, een tactiek die geleend was van de OnePlus One. Maar vanaf vandaag zijn dus alle toestellen van OnePlus vrij te verkrijgen.

Onze uitgebreide review van de OnePlus X kan je hier nog eens lezen.