Nieuws

Googles internetballonnen jagen mensen schrik aan

Met behulp van luchtballonnen wil Google de hele wereld van internet voorzien. De hoeveelheid straling die hierbij komt kijken, maakt echter veel mensen bang.

Project Loon is een project van Google, waarmee het gans de wereldbevolking online wil krijgen. Om dit ambitieuze plan te verwezenlijken, maakt het bedrijf gebruik van grote luchtballonnen waaraan allerhande apparatuur is gemonteerd.

De softwaregigant heeft de voorbije jaren al verschillende succesvolle tests afgerond en heeft recent een aanvraag ingediend bij het Amerikaanse Federal Communications Commission om transmitters in de lucht te testen. Deze transmitters zullen microgolven uitzenden in de zogenaamde E-band, welke zich tussen de 71 en 76 en 81 en 86 GHz bevindt.

Bezorgde burgers

I don't want Google's microwaves hitting me!

Verschillende Amerikaanse burgers maken zich echter zorgen over de impact die deze straling heeft op het menselijke lichaam en de natuur. Zij denken namelijk dat de blootstelling aan de radiatie schadelijk is en ziektes kan veroorzaken. Ook het gebruik van ballonnen jaagt hen schrik aan. Indien zo’n internetballon namelijk onverwachts neerstort, kan dit een hoop schade veroorzaken en zelfs mensen dodelijk verwonden.

Om de gemoederen te bedaren, heeft Google een brief geschreven. Hierin worden burgers ervan verzekerd dat de transmissietesten geen gevaar vormen voor mensen en het milieu. De ballonnen zullen immers op meer dan 20 kilometer hoogte vliegen, waardoor de hoeveelheid straling waaraan mensen blootgesteld zullen worden erg beperkt zal zijn. Bovendien voldoet de hoeveelheid radiatie aan bestaande richtlijnen.

https://youtu.be/HOndhtfIXSY

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business