Nieuws

Kan dit Japanse toestel Windows Phone uit het slop trekken?

In tegenstelling tot andere Windows Phones ziet de VAIO Phone Biz er strak en stijlvol uit. Zal dit voldoende zijn om de Windows Phone te redden?

Het leven van de Windows Phone hangt momenteel aan een zijden draadje. Ondanks het nieuwe besturingssysteem Windows 10 Mobile zakte de verkoop van Microsoft zijn smartphones namelijk met maar liefst 57 procent. Bovendien haalt het softwarebedrijf zijn eigen deadlines voor updates aan het OS niet en kan de kunststof behuizing van de nieuwste Lumia’s maar weinig mensen bekoren.

Het Japanse VAIO, welke oorspronkelijk een merk van Sony was, waagt zich echter in de moeilijke markt met een stijlvolle Windows Phone. In tegenstelling tot de rest van de wereld blijft Japan trouw aan Microsoft. Het land heeft ondertussen al meer toestellen met Windows 10 Mobile gelanceerd dan dat er smartphones met Windows Phone 7 of 8 werden uitgebracht in de Verenigde Staten, nota bene de thuishaven van Microsoft.

[related_article id=”176515″]

Stevig en stijlvol

In tegenstelling tot de Lumia’s van Microsoft is de VAIO Phone Biz een erg stijlvol toestel. Het heeft een strakke aluminium behuizing en heeft een uitstekende bouwkwaliteit. Het toestel herbergt een Snapdragon 617, welke degelijke prestaties belooft, en heeft een 5,5-inch 1080p LCD-scherm. Verder is de VAIO Phone Biz voorzien van een camera met 13 megapixels en 3 GB RAM.

De VAIO Phone Biz zal vanaf april beschikbaar zijn in Japan. Het toestel zal 50.000 Japanse Yen kosten, wat een kleine 400 euro is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business