Nieuws

Belgische 4G-netwerken overklast door Nederlandse

Belgische mobiele internet providers hoeven zich nergens voor te schamen, al doet Nederland het opvallend beter op het vlak van 4G-dekking.

OpenSignal, expert in mobiele netwerken, toont zijn wereldwijde rapport over de kwaliteit van 4K-netwerken. De resultaten werden waargenomen in het afgelopen laatste kwartaal van 2015. België presteert wereldwijd niet slecht, al krijgt Nederland zowel qua snelheid als dekkingsgraad de bovenhand.

Koning van de Lage 4G-Landen

In België is Base de snelste. Base-klanten halen downloadsnelheden tot 23 Mbps. Dat is sterker dan Proximus en Mobistar (inclusief Telenet dat het netwerk van Mobistar gebruikt) die elk respectievelijk snelheden halen van 18 en 15 Mbps. Toch hebben klanten van Proximus en Mobistar meer reden tot juichen. Beide providers wisten 71% van België van 4G te voorzien tegenover een dekking van slechts 50% bij Base.

De onmiskenbare koning van de lage landen is en blijft Nederland. T-mobile is de snelste met een downloadsnelheid van 30 Mbps. Op de tweede plaats komt Tele2 met 23 Mbps. KPN volgt vlot met 22 Mbps en Vodafone eindigt met 19 Mbps. Ook qua dekkingsgraad scoort zowat iedere Nederlandse provider beter dan zijn Belgische collega’s. Met een dekking van 86% is het 4G-netwerk van KPN het beste verspreid. Vodafone en T-mobile zitten op de hielen met een knappe 85% en 84%. Achteraan bengelt Tele2, de nieuwe toetreder, met 70%.

Singaporaanse snelheid

Wereldwijd is Zuid-Korea de place to be voor goed verspreid mobiel internet. Ten zuiden van de gevreesde dictator Kim Jong-Un worden dekkingsgraden van 95 tot wel 99 procent gehaald. Wie een flitsende 4G-verbinding wil, moet verhuizen naar Singapore. Het land staat eenzaam aan de top met een stevige downloadsnelheid van 40 Mbps.

Geen schande

Al bij al moet Nederland niet veel onderdoen voor de uitstekende dekkingsgraad van de Zuid-Korea. Onze Noorderburen staan in het wereldwijde rapport van OpenSignal op de vijfde plaats tegenover een sobere plaats 28 voor België. Ook qua 4G-snelheid sluit Nederland de top tien af. België volgt op plaats 17.

Hoewel dat Nederland de rechtmatige koning van de Lage 4G-Landen blijkt te zijn, moet België zich niet schamen. Naast Nederland laat België wel al zijn andere buurlanden achter zich. De netwerken van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn zowel qua snelheid als dekkingsgraad inferieur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business