Nieuws

GoPro haalt goedkopere camera’s uit de rekken

GoPro zal zijn drie goedkopere toestellen uit de winkelrekken halen. Toch wil het zich onderscheiden van de concurrentie met de lancering van een allereerste drone.

GoPro heeft er geen al te best laatste kwartaal van 2015 opzitten. Hoewel de fabrikant van actiecamera’s een winst binnen haalde van 436.6 miljoen dollar, betekende dat een winstdaling van 31 procent vergeleken met een jaar eerder. Voor 2016 lijken de vooruitzichten niet meteen gunstiger, aldus het bedrijf. Als resultaat maakt GoPro nu bekend dat zijn line-up van toestellen dit jaar kleiner zal zijn vergeleken met die van vorig jaar.

De klappen vallen bij de reeks goedkopere actiecamera’s: de Hero, Hero+ en Hero+ LCD verdwijnen in april uit de winkelrekken. De duurdere Hero4 Black, Hero4 Silver en Hero4 Session toestellen blijven nog wel beschikbaar.

Toch heeft GoPro ambitieuze plannen voor 2016. Zo zal het uitpakken met een allereerste drone. De GoPro Karma Drone zal beelden kunnen schieten met een 4K-resolutie. Onlangs plaatste de fabrikant nog een teaserfilmpje op YouTube. Onderaan dit artikel kan je al beelden bekijken die genomen zijn met de Karma Drone.

GoPro CEO Nick Woodman bevestigde ook al aan The Verge dat het bedrijf later dit jaar een nieuw flagship zal lanceren, de Hero5.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business