Nieuws

iRobot zegt militaire robots vaarwel en kiest voor stofzuigers

iRobot, vooral gekend van de Roomba stofzuigerrobots, verkoopt zijn militaire divisie. De fabrikant ziet meer toekomst in huishoudrobotica.

Dat de fabrikant van je slimme stofzuigerrobots niet ook werkt aan de eerste bruikbare incarnatie van de Terminator, kan alleen maar geruststellend werken. iRobot lijkt akkoord en verkoopt z’n militaire divisie. In huishoudkringen is het merk vooral bekend door de Roomba, een populair stofzuigerrobotje. Het bedrijf heeft echter nog een andere tak, en die is verantwoordelijk voor de PackBot.

De PackBot is niet meteen gericht op je huiskamer, tenzij je in Aleppo woont. De robot laat zich van z’n beste kant zien in oorlogszones waar hij gebruikt wordt voor ontmijning, maar hij komt ook van pas in andere gevaarlijke scenario’s.

De robotfabrikant verkoopt zijn militaire divisie nu  aan Arlington Capital Partners. Met de overname zou volgens Gizmodo zo’n 45 miljoen dollar gemoeid zijn. Momenteel rijden er zo’n 14 miljoen schoonmaakrobotjes rond in huizen wereldwijd. De CEO van iRobot, Colin Angle, ziet die markt alleen maar groeien en denkt dat zijn bedrijf door de hernieuwde focus beter zal kunnen inzetten op de huishoudmarkt, waar volgens hem het geld zit. De afsplitsing van de militaire divisie was dan ook een strategische beslissing die het bedrijf moet helpen te groeien, onder andere in China.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business