Nieuws

Welke apps missen Windows Phone-gebruikers het meest?

De website WishAppList verzamelt een lijst met de meest gewilde apps voor het Windows-platform, en wil daarna de ontwikkelaars zelf aanspreken.

Het beperkte app-aanbod van Windows 10 Mobile achtervolgt Microsoft als een geest in de duisternis. Het is nog steeds een belangrijke reden waarom veel potentiële kopers bewust wegblijven van het besturingssysteem. Als Microsoft er niet in slaagt om ontwikkelaars warm te maken voor een Windows-app, is het nu de beurt aan de community.

Nobel doel

De nieuwe website WishAppList heeft precies dat nobele doel voor ogen. Het wil app-ontwikkelaars overtuigen van het belang van applicaties voor Windows 10 Mobile, en bij uitbreiding het Universal App-platform in het algemeen.

Gebruikers kunnen zelf voorstellen welke apps ze het meeste missen op hun toestel, of welke apps dringend een nieuwe update verdienen. Vervolgens houdt WishAppList gegevens bij van de meest begeerde apps, en contacteert het de ontwikkelaars achter de applicaties. De website maakt het ook eenvoudig voor enthousiastelingen om zelf het recht in eigen handen te nemen. Zo deelt het de contactgegevens van alle ontwikkelaars in kwestie.

Wanted

YouTube staat op dit moment helemaal bovenaan de ‘wanted list’ met 4.234 stemmen op het moment van schrijven. Kort daarop volgt Snapchat met 4.109 stemmen, en een Universal App-update voor Instagram sluit de top drie af met 3.044 stemmen.

Voor YouTube en Snapchat bestaan er enkel officieuze alternatieven die speciaal werden ontwikkeld om de afwezigheid van de populaire apps op te vangen. Instagram voor Windows 10 Mobile is nog steeds in bèta. In tegenstelling tot Android en iOS-gebruikers kunnen gebruikers van Microsofts besturingssysteem nog maar sinds april vorig jaar zelf filmpjes uploaden via de app.

De 10 meest gewilde apps

Voor de volledigheid geven we je nog de top tien van meest begeerde Windows-apps die vandaag nog compleet afwezig zijn op het platform, zoals die eruit zag op het moment van schrijven.

  1. YouTube
  2. Snapchat
  3. Clash of Clans
  4. Google Chrome
  5. Steam
  6. Firefox Mobile
  7. Google Maps
  8. Periscope
  9. SoundCloud
  10. Gmail

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business