Nieuws

Google start webshop voor “onprintbare boeken”

Webshop Editions at Play verkoopt dynamische e-boeken die ontworpen zijn om op je smartphone te lezen.

 

De toekomst van het boek is gearriveerd! Google Creative Lab en uitgeverij Visual Editions werken samen om beweeglijke, dynamische verhalen uit te brengen die reageren op jouw aanraking. Het project heet Editions at Play en is vorige week officieel gelanceerd.

Editions at Play is in feite een webshop voor interactieve e-boeken die het best tot hun recht komen op je smartphone. Het aanbod op de site is nog beperkt; tot nu toe kan je kiezen uit twee afgewerkte verhalen. Het ene, ‘Entrances & Exits’, is een liefdesverhaal dat bij de narratief gebruik maakt van Google Street View. Elk stukje tekst wordt afgewisseld door een beeld van straten en deuren waarbij je zelf kan bewegen naar het volgende hoofdstuk. Het tweede verhaal heet ‘The Truth About Cats & Dogs’ en is het resultaat van de samenwerking tussen een dichter en een prozaschrijver. De blurb vermeldt dat “er geen juiste manier [is] om het verhaal te lezen”.

Volgens Google bewijst het afkolvende gebruik van e-readers dat de beleving van digitale boeken evolueert. “Smartphones bieden ontelbaar veel nieuwe manieren om een narratief te construeren en te lezen,” volgens T. L. Uglow van Google Creative Labs. Bovendien biedt het platform een kans aan auteurs met beperkte technische vaardigheden om toch een hoogwaardig dynamisch e-book te creëren. Co-auteur van ‘The Truth About Cats & Dogs’ Joe Dunthorne beaamt dit: “Digitaal publiceren voelde voor mij aan als een groot, onontgonnen territorium, maar het is moeilijk om interessante werken te creëren omdat het zo veel expertise vergt.”

De werken op Editions at Play kosten elk 3,53 euro. Twee andere werken staan aangekondigd om binnenkort te verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business