Nieuws

Twitter plaatst beste tweets bovenaan

Twitter probeert meer overzicht te creëren in zijn tijdslijn door niet meer puur chronologisch te werken. Een selectie van de beste tweets staat voortaan bovenaan.

Een fervent Twitterbewoner heeft bij wijlen al een fulltime assistent nodig om wegwijs te raken door de tweets van alle mensen die hij of zij volgt. Zeker wanneer je even niet kort op de bal speelt kan de lijst gemiste tweets snel aandikken, waardoor je misschien een episch 140-tekens-essay over het hoofd ziet.

Beste eerst

Om die miserie te voorkomen start Twitter met de uitrol van een nieuwe functie in de tijdslijn. Voortaan staat een selectie van de beste tweets bovenaan je tijdslijn, zelf omgekeerd chronologisch geordend. Daaronder begint de klassieke tijdslijn. Op onze accounts is de nieuwe functie nog niet beschikbaar, maar België is dan ook zelden de eerste regio waar zo’n uitrol begint. Vermoedelijk zal je in de komende uren of dagen in je instellingen een submenu Tijdslijn terugvinden waar je kan aanvinken dat je de beste tweets eerst wil zien.

RIP Twitter

Doe je dat niet, dan zal Twitter de functie zelf voor je inschakelen in de komende weken. Eerder deze week klonken al geruchten over de introductie van deze nieuwe functie, die erg lijkt op de reeds bestaande functie die even op een rijtje zet wat je gemist hebt bij langere afwezigheid. Niet iedereen was even enthousiast, wat onder andere de eerder dramatische hashtag #RIPTwitter deed uitschijnen.

In zijn officiële communicatie is de microblogsite dan ook bijzonder voorzichtig. Twitter wijst er op dat de niet-chronologische tweets meteen verdwijnen bij het updaten van de tijdslijn en dat je de functie ten allen tijde zal kunnen uitschakelen.

Slim algoritme

De site, die overigens nog steeds niet winstgevend is, gebruikt een slim algoritme om te raden wat jij het interessantst vindt. Onze ervaring met dergelijke slimme computerprogramma’s is dat ze bijzonder goed werken, op het griezelige af. Vermoedelijk krijg je binnenkort dus inderdaad meer tweets te zien die je echt interesseren. Twitter testte de functie al bij een beperkte hoeveelheid gebruikers en claimt dat de activiteit op het sociale netwerk er op vooruit ging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business