Nieuws

Straffe robotstofzuiger maakt plattegrond van je huis

De nieuwe Samsung PowerBot VR9300 heeft een app die je hele huis in kaart brengt. Zo kan je op afstand voortaan een kamer apart laten stofzuigen. Poetshulp 2.0.

De tijd dat een robotstofzuiger overal tegen moet botsen om ongeveer overal te komen, ligt stilaan achter ons. Neato heeft al jaren een mappingsysteem met een laser, terwijl iRobot met de Roomba 980 met een slimme camera de omgeving scant. Beide zijn briljante systemen die uitstekend hun werk doen, en de robotstofzuiger een pak slimmer maakt.

Samsung behoort voortaan ook bij die club dankzij de PowerBot VR9300. Het is de eerste robot van Samsung met een app, en hij scant voortaan ook je hele huis dankzij de camera bovenaan en een heleboel sensors rondom. Unicum: als enige tot nu toe kan hij ook zijn digitale kaart bewaren. Waar iRobot en Neato telkens bij elke nieuwe start opnieuw een kaart genereren, onthoudt de PowerBot VR9300 de kamer.

Jan Van Riet, Product Manager Benelux: “In totaal kan de PowerBot VR9300 tot tien verschillende kaarten onthouden. Elke verdieping van een huis is een kaart, zodat je gemakkelijk je robot mee naar je vakantiehuis kan meenemen of andere locaties. De robot moet maar één keer rondrijden om een kaart te genereren.”

Eens de kaart gemaakt is, kan je die raadplegen in de app. Elke ruimte kan je dan een naam geven voor een duidelijke herkenning later. Zo kan je de robot een opdracht geven zoals “stofzuig de woonkamer” of “doe ineens het hele huis”.

De PowerBot VR9300 heeft ook een krachtigere motor dan zijn voorganger: 40 watt. In totaal kan de robot een uur stofzuigen voordat hij opnieuw naar zijn laadstation terugkeert om op te laden. Veel technologie heeft helaas ook een pittig prijskaartje. De Samsung PowerBot VR9300 gaat 1.199 euro kosten en is vanaf april-mei beschikbaar in België en Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business