Nieuws

Proximus moet zich verantwoorden in sms-fraudezaak

Proximus wordt mee vervolgd door de Antwerpse strafrechter in een zaak van belastingfraude met sms'en.

Proximus moet voor de Antwerpse strafrechter komen in een zaak rond sms-fraude, omdat het heeft nagelaten te communiceren over de zaak. Dat schrijft De Tijd.

De rechtzaak vloeit voort uit een onderzoek van het Antwerpse gerecht naar een netwerk van Antwerpse sms-bedrijfjes die zich hadden gespecialiseerd in het aankopen en doorverkopen van betalende sms-berichten.

Via het buitenland kochten ze grote hoeveelheden sms-berichten aan om die vervolgens van de nodige codes te voorzien en door te verkopen aan commerciële partners wereldwijd, onder andere voor het gebruik bij belspelletjes op tv of sms-diensten zoals een dagelijkse horoscoop.

Tijdens die handel met sms’en zou jarenlang zijn geknoeid met btw-facturen, van de oprichting in 2006 tot het faillissement van één van de bedrijfjes in 2012. Volgens het openbaar ministerie ligt het totale bedrag van de belastingfraude op 1,8 miljoen euro.

De oprichter van de verschillende bedrijfjes wordt nu samen met negen medewerkers voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd, maar er is nog een elfde beklaagde. Telecomoperator Proximus moet zich eveneens verantwoorden in de zaak omdat het in 2010 heeft nagelaten gegevens over de zaak te communiceren, terwijl dat wettelijk verplicht is voor operatoren.

Meer details wil persrechter Roland Cassiers over de zaak niet kwijt en ook Proximus wil niet reageren zolang de procedure loopt. De correctionele rechtbank trekt op 19 en 29 mei twee dagen uit om de fraudezaak te behandelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business