Nieuws

Deze bug veroorzaakt een bootloop in iOS 8 en hoger

iPhones 5 en nieuwer kunnen in een bootloop terechtkomen wanneer je de datum instelt naar 1 januari 1970.

 

De datum van je iPhone instellen op 1 januari 1970 en dan opnieuw opstarten: zo creëer je blijkbaar een bootloop. De bug komt voor op iOS 8 en hoger, op apparaten met 64bit-socs.

Tijdszones

Het probleem zou te maken hebben met tijdszones. Omdat de klok in je iPhone werkt volgens het Unix-systeem, wordt, als je als huidige datum 1 januari 1970 instelt, een 0 toegewezen aan je interne klok. Als je je dan in een tijdszone ten westen van deze tijdszone bevindt, bedraagt die waarde minder dan nul en deze negatieve waarde zou bij het herstarten een bootloop veroorzaken.

Een bug voor een bug

Waarom zou je de datum ooit terug willen draaien naar 1970? Volgens Reddit is het probleem ontdekt door iemand die oorspronkelijk een andere bug wilde oplossen. De gebruiker probeerde het uur in de status bar tevoorschijn te toveren. Hij probeerde de tijd terug te draaien om te zien of dat het probleem verhielp, maar wanneer hij zijn iPhone weer opstartte, bleef het toestel vastzitten. Nadat hij het incident postte op internet om hulp te zoeken, probeerden anderen het voorval te repliceren, omdat ze geloofden dat het niet op oudere versies zou werken of dat een DFU-herstelling het wel zou oplossen. Jammer genoeg moesten ook de meeste van hun apparaten eraan geloven.

De oplossing?

Een finale oplossing is er nog niet. Sommigen raden aan om na een herstelling in DFU-modus een simkaart in te steken, anderen menen dat het volledig leeglopen van de batterij wel eens wilt helpen. De toestellen die kwetsbaar zijn voor de bug zijn alle apparaten vanaf iPhone 5 en iPad Air. Op Reddit wordt opgeroepen om zoveel mogelijk bug reports naar Apple te verzenden, maar tot nu toe heeft het bedrijf nog niet gereageerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business