Nieuws

Google gaat dan toch zelfrijdende auto produceren

Hoewel een tijdje geleden nog werd verklaard dat Google zelf niet de ambitie had om zich aan de productie van de zelfrijdende auto te wagen, zijn er aanwijzingen die op het tegendeel duiden.

Vorig jaar nog zei Google nog geen interesse te hebben in het produceren van de zelfrijdende auto. “Dat is niet iets wat we alleen kunnen doen. Google heeft niet als doel om een autoproducent te worden,” klonk het toen. Nu lijkt Google toch andere plannen in gedachten te hebben.

Het was eerst de bedoeling om de technologie van Googles onbemande auto te implementeren in auto’s die door andere bedrijven worden gemaakt. Toch wordt gespeculeerd dat Google overweegt de autoproductiemarkt te betreden. Onder andere door enkele vacatures die Google sinds kort online plaatste lijkt het erop alsof de internetmogul zijn zelfrijdende wagen zelf wilt produceren. Zo worden sollicitanten gezocht voor posities zoals productieproces- en kwaliteitsingenieurs. Daarbij gaat het in de jobomschrijvingen vooral over de ontwikkeling van de assemblagelijn en het constructie-, de uitvoering- en inspectieproces. [related_article id=”176809″]

Daarnaast deed John Krafcik, eerder al bij Ford en Hyundai general manager, vorig jaar zijn intrede in het bedrijf. Dit, in combinatie met de vacatures, wijst erop dat Google meer interesse toont in het produceren van hun zelfrijdende auto dan eerst was aangenomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business