Nieuws

Ex-Mozilla-manager maakt zelflerende bediening voor slim huis

Een controlepaneel dat je slimme dingen automatiseert, weet wat je leuk vindt, en je persoonlijk data op een veilige manier bewaart: ex-Mozilla werknemer Andreas Gal hoopt met de Sense een gat in de markt vullen.

Het groeiende aantal slimme dingen in je huis kan je terecht doen nadenken over hoe goed je privacy en je toestellen eigenlijk beschermd zijn. Het is op die behoefte dat Sense wil inspelen, een hub die ontwikkeld is om je slimme dingen te bedienen en op een veilige manier met zijn data omspringt. Bovendien zal het controlepaneel na een tijdje leren wat de behoeften zijn van de verschillende bewoners van een huis. Sense is een ontwerp van Silk Labs, een bedrijf opgericht door ex-Mozilla CTO Andreas Gal. “De ogen, oren, en brein van het moderne huishouden,” zo prijst het bedrijf de hub aan.

Het toestel heeft een ingebouwde camera die via gezichtsherkenning personen zal kunnen onderscheiden en op termijn zal weten wat hun voorkeuren zijn. Zo zou de hub als je thuiskomt de thermostaat kunnen aanpassen naar de temperatuur die jij aangenaam vindt, en een van je geliefde platen laten afspelen. Gebruikers kunnen met de hub aan de slag via hun stem, gebaren of de bijhorende app.

De data die het toestel verzamelt, wordt op verschillende manieren afgeschermd. Verwerking van data gebeurt binnen het toestel zelf. Het resultaat van een verwerkingsproces – bijvoorbeeld een videoclip – wordt versleuteld in de cloud bewaard. De sleutels om toegang te krijgen tot die inhoud staan enkel op het toestel, zodat hackers niet aan je data kunnen mochten ze de Sense-servers hacken.

Silk Labs heeft een Kickstarter gelanceerd om de productie van de Sense van de grond te krijgen. Vroege vogels kunnen de hub voor 225 dollar bestellen. Het toestel zal later op het jaar beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business