Nieuws

Apple rolt patch uit voor fout die iPhone in baksteen verandert

Apple brengt een speciale versie van iOS 9.2.1 uit om Error 53 op te lossen. De patch maakt je iPhone weer bruikbaar, maar je moet het wel zonder de functie doen waar het allemaal om draaide.
Beeld: Ellica / Shutterstock.com

Apple reikt gebruikers die slachtoffer werden van Error 53 een oplossing aan. Vorige week kwam het verhaal naar buiten van de bug, die ervoor zorgde dat verschillende iPhone-eigenaars met een onbruikbaar ‘bricked’ toestel zaten.

Een speciale versie van iOS 9.2.1 moet het euvel verhelpen. Apple stelt de update enkel via iTunes beschikbaar, aangezien gebruikers die iCloud als updatemethode toepassen nooit met Error 53 te maken zullen krijgen. De patch moet ervoor zorgen dat je iPhone weer functioneert zoals voordien, minus Touch ID.

Error 53 kwam voor bij gebruikers die hun Touch ID lieten repareren via een onofficieel kanaal. Een veiligheidsmaatregel ingebouwd in iOS 9 signaleerde dit als een dubieuze aanpassing, en veroorzaakte vervolgens error 53. Apple zorgt er nu voor dat je je smartphone terug kan gebruiken, maar zolang je geen officiële vingerafdrukscanner hebt zal Touch ID uitgeschakeld zijn, omdat de functie werkt met een unieke encryptiesleutel. De enige oplossing daarvoor is om bij een erkende Applereparateur langs te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business