Nieuws

Nieuwe Panasonictablets zijn ultrasterk maar licht als een veertje

Volledig robuust en toch verderlicht: met de FZ-F1 en de FZ-N1 introduceert Panasonic twee nieuwe producten gericht op onder andere hulpdiensten en de logistieke sector.

Met een schermdiagonaal van 4,7 inch zou je de Toughpad FZ-F1 en de FZ-N1 smartphones kunnen noemen. Toch verkiest Panasonic om de twee producten, die het aankondigt op MWC in Barcelona, als tablet in de markt te zetten. Dat is niet nieuw: het Japanse merk maakt al langer toestellen van smartphoneformaat, maar vindt die benaming mede omwille van alle functies die ze herbergen niet gepast.

Sterk

Beide FZ’s zijn helemaal ruggedized. Je mag ze dus flink mishandelen, ze laten vallen, er over stappen of ze in een regenstorm gebruiken. Toch voelen ze niet aan als een baksteen. Panasonic zelf claimt dat je nergens een gelijkaardig toestel met een lager gewicht zal vinden. Het merk gaat prat op de geïntegreerde barcodelezer die onder een ergonomische hoek geïnstalleerd staat. Die moet het scannen van wat dan ook eenvoudiger maken.

272A0008+272A9961_win (Small)

De FZ-F1 en FZ-N1 zijn allebei gericht op gebruik binnen een professionele context. De fabrikant denkt in eerste instantie aan koerierdiensten, de logistieke sector, retail, buitendiensten en binnendiensten als doelgroep. Het scherm, dat leesbaar blijft in de zon, bruikbaar blijft in de regen, en geen handschoenen schuwt, illustreert dat verder. De twee toestellen verschillen enkel in het besturingssysteem dat gebruikt wordt: de FZ-F1 draait op Android 5.1.1 met Android for Work-integratie, de FZ-N1 kreeg als één van de eerste toestellen op de markt Windows 10 IoT Mobile Enterprise mee.

Logisch vervolg

Zowel de plaatsing in de markt als het toestel zelf doen erg denken aan de FZ-X1 en de FZ-E1 die Panasonic eind 2014 aankondigde. De nieuwe toestellen zijn duidelijk verder ontwikkeld maar mikken verder op een gelijkaardig doelpubliek. Onder de motorkap vinden we een Snapdragonprocessor, 2 GB aan RAM en 16 GB aan geïntegreerde opslagcapaciteit. Zoals steeds voorziet Panasonic de ondersteuning van een hele verzameling accessoires.

Beide toestellen zijn beschikbaar vanaf juni 2016 met een adviesprijs van respectievelijk 1746 euro voor de Androidversie en 1715 euro voor de Windows-editie. De prijzen zijn exclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business