Nieuws

Bliksemsnelle opslag van Sandisk en USB Type-C

Ook SanDisk laat van zich horen op MWC. Aanschouw de snelste microSD-kaart ter wereld, en de allereerste SanDisk Ultra USB Type-C USB-stick.

SanDisk is al jarenlang pionier in draagbare opslag. Met de komst van USB Type-C kon het bedrijf de intrede van USB-sticks met de nieuwe aansluiting onmogelijk langer uitstellen. Naast future proof USB-sticks presenteert het bedrijf ook een razendsnelle microSD-kaart. SanDisk heeft zelfs een oplossing voor mensen die de onweerstaanbare drang hebben om hun draagbare SSD in het water te gooien.

SanDisk Ultra USB Type-C

USB Type-C is de veelbelovende nieuwe aansluiting die we steeds meer zullen terugvinden op zowel telefoons als beeldschermen, laptops, en noem maar op. De Nexus-toestellen van vorig jaar waren de eerste smartphones met een USB Type-C ingang. Ondertussen vinden we de aansluiting steeds vaker terug bij tal van splinternieuwe producten waaronder de nieuwe LG G5. Hoog tijd voor SanDisk om de definitieve aftrap te geven.

Op MWC 2016 presenteert SanDisk de Ultra USB Type-C. SanDisks stick komt in een 16GB, 32GB, 64GB en 128GB-variant. Die eerste zou een leessnelheid halen tot 130 megabyte per seconde. Zijn grotere broertjes halen snelheden tot 150MB/s. Volgens SanDisk zullen de prijzen voor de USB-sticks respectievelijk 19.99, 29.99, 49.99 en 79.99 dollar bedragen.

SanDisk Extreme Pro microSD

Nu filmen in 4K steeds gebruikelijker wordt, is een razendsnelle microSD-kaart zeker geen overbodige luxe. De SanDisk Extreme Pro zou precies aan die behoefte moeten voldoen. Hij komt in een 64 en 128GB-variant. De Extreme Pro heeft een leessnelheid van 275MB/s, en een schrijfsnelheid van 100MB/s. Dat maakt van hem de snelste microSD-kaart ter wereld.

Wie aan de slag wil met de kaartjes, zal wel een vrij pittig prijskaartje moeten trotseren. De 64GB-variant zou zo’n 179 dollar moeten kosten. Voor de 128GB variant wordt dat 299 dollar.

Extreme 510 draagbare SSD

Wie de bizarre droom heeft om zijn draagbare SSD mee te kunnen nemen naar een subtropisch zwemparadijs, is met de Extreme 510 aan het juiste adres. Naast zijn waterdichtheid heeft SanDisks nieuwe draagbare SSD een hoge opslagcapaciteit van 480GB.

Waar het bij SSD’s echt om draait, is uiteraard de snelheid. De Extreme 510 zou goed zijn voor leessnelheden tot 430MB/s, en schrijfsnelheden tot 400MB/s. Je zou hem voor zo’n 250 dollar moeten kunnen kopen.

Ontdek al het nieuws van MWC 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business