Nieuws

Primeur: drone steekt straat van Dover over

Van de Franse kust tot de witte kliffen van Dover: een Brits team slaagde erin de 35 km lange afstand te overbruggen met een zelfgemaakte drone.

Op een zonnige en windluwe dag trok een Brits team naar de Franse kust met grootse plannen: de straat van Dover oversteken met een drone. Eenmaal de quadcopter zich in het Franse luchtruim bevond, kropen de ontwikkelaars van de drone in een rubberen bootje om pas 35 kilometer en 72 minuten later terug voet aan wal te zetten.

Om tijdens de tocht over de Noordzee geen wetten te overtreden, bleven de werknemers van het bedrijf Ocuair steeds binnen een straal van vijfhonderd meter van de Enduro 1-drone. Dit bleek uiteindelijk niet alleen noodzakelijk om de missie legaal uit te voeren, maar ook om de tocht tot een succesvol einde te brengen. Na 23 kilometer schoot de drone namelijk plotsklaps naar links, waarna er niets anders opzat dan de gps van het toestel uit te schakelen en de quadcopter de laatste kilometers manueel aan te sturen.

Verbroken records

Deze tegenslag liet het team echter niet aan hun hart komen en na een tocht van 72 minuten konden ze de drone veilig op Brits grondgebied doen landen. Hoeveel records werden gebroken tijdens de kilometerslange vlucht, is echter niet duidelijk. “Het is moeilijk te zeggen hoeveel records we hebben verbroken, maar ik ben wel vrij zeker dat we de eerste mensen zijn die met een quadcopter de straat van Dover hebben overgestoken,” zegt een voldane Richard Gill, de leider van het team.

Met de tocht wilden de Britten aantonen dat drones een commerciële toekomst hebben. “Kleine, onbemande vliegtuigen zijn de volgende stap in de luchtvaart. Daarom wilden we zien of het mogelijk was om de technologie op een betekeningsvolle manier te gebruiken. Bedrijven zoals Amazon, met hun Prime Air service, hebben het potentieel in drones al gezien,” besluit Richard Gill.

https://youtu.be/AxllRIc5Wos

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business