Nieuws

Siri komt eindelijk naar Mac

Je kan Siri op zowat alle toestellen van Apple terugvinden, behalve op een Mac. Naar verluidt zal de volgende versie van OS X echter eindelijk de spraakassistent bevatten.

Vijf jaar geleden kon je voor het eerst kennismaken met Siri op je iPhone. De spraakassistent kende toen nog maar een handvol talen en vond haar weg pas een jaar later naar de iPad. Ondertussen kent de software zowel Nederlands als Vlaams en kan je de assistent gebruiken op je iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV. Op je Mac blijft Siri echter de grote afwezige.

[related_article id=”177218″]

Tijdens de herfst van dit jaar zal Mac OS X 10.12 echter uitgebracht en volgens 9to5mac zal dit het moment zijn waarop we Siri eindelijk op een computer zullen kunnen terugvinden. Apple zal een Siri-knop voorzien in het menu van Mac, waarop je dient te klikken om de functie te activeren. Hierna zal de spraakassistent haar antwoorden tonen in een hoek van je scherm. Het zou eveneens kunnen dat de software continu zal luisteren, zoals op je iPhone, wanneer je Mac is aangesloten aan een stopcontact.

Indien Siri daadwerkelijk geïntegreerd zit in Mac OS X 10.12, zal Apple dit voor het eerst tonen tijdens de Worldwide Developers Conference in juni. Een bèta zal beschikbaar zijn in de zomer, waarna de daadwerkelijke lancering van het vernieuwde OS rond oktober zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business