Nieuws

Apple neemt Belgische ontwikkelaar Signal aan

Frederic Jacobs, de Belgische hoofdontwikkelaar van beveiligde berichtenapp Signal voor iOS, stapt over naar Apple. Zijn komst doet stof opwaaien in de internationale pers.

Het laatste manoeuvre in het encryptiegevecht tussen de FBI en Apple lijkt een Belgisch tintje te krijgen. Veiligheidsexpert Frederic Jacobs kondigde zijn overstap naar Apple aan met een tweet. De ontwikkelaar, die in Brussel is geboren, verdiende zijn sporen als belangrijkste medewerker aan de iOS-versie van versleutelde berichtenapp Signal.

Frederic Jacobs
Signal heeft een sterke reputatie als veilige software. NSA-klokkenluider Edward Snowden prees Signal als zijn favoriete app voor communicatie, een programma dat hij dagelijks gebruikt. Jacobs’ overstap heeft heel wat aandacht van de media gekregen vanwege zijn capaciteiten in encryptie en beveiliging. Het nieuws kwam heel kort na de berichten dat Apple zijn iPhones sterker gaat beveiligen, zodat zelfs het bedrijf zelf niet zonder meer toegang heeft tot de smartphones. Het bedrijf zou het zo onmogelijk willen maken dat de FBI hen kan dwingen om in te breken op een iPhone.

Jacobs zal aan de slag gaan bij het team dat het CoreOS ontwikkelt, de onderliggende laag van Apples besturingssystemen iOS en OS X.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business