Nieuws

iPad Air 3 zit er niet aan te komen

De tabletmarkt verliest terrein en dat geldt ook voor de iPad van Apple. Het ziet de toekomst van zijn iPads daarom in de Pro-reeks.

Tablets verliezen steeds meer terrein op smartphones en 2-in-1 tabletcomputers. Een tablet die enkel dat is, verkoopt niet zo goed meer. Dat heeft ook Apple moeten ondervinden. Die zagen vorig jaar de verkoopcijfers dan ook terugvallen. De introductie van de iPad Pro moest daar verandering in brengen en de concurrentie aangaan met de inmiddels populaire Microsoft Surface.

Dat Apple de toekomst ziet in zijn Pro-lijn, mag dan ook duidelijk zijn. Net om die reden zal Apples volgende tablet niet de verwachte iPad Air 3 worden, maar wel een kleinere variant van de iPad Pro, zo weet het doorgaans goed ingelichte 9to5Mac. De nieuwe Pro zal dezelfde binnenkant krijgen als de grote broer, overweg kunnen met een Apple Pencil en een schermdiagonaal hebben van 9,7 inch.

Voor de kleinere iPad Pro voorziet Apple een variant van zijn Smart Keyboard en de prijs van de nieuwe tablet zal dichter bij die van een iPad Air liggen dan bij die van de iPad Pro. Naar verwachting zal Apple de tablet voorstellen op zijn persevenement in maart, waar het tegelijkertijd ook de nieuwe, kleinere iPhone 5se zal voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business