Nieuws

Revolutionaire DJI-drone kan zelf obstakels ontwijken

DJI's nieuwste consumentendrone introduceert enkele spectaculaire vernieuwingen. De Phantom 4 navigeert zelf rond obstakels en kan autonoom objecten volgen die je aanwijst.

DJI heeft een primeur beet: het brengt de eerste consumentendrone op de markt die sense-and-avoid technologie aan boord heeft. Of met andere woorden: de Phantom 4 kan zelf obstakels registreren en eromheen vliegen. Het was een van de beloftes waardoor de geflopte Zano-drone zijn Europees Kickstarter-record kon vestigen, maar die het nooit heeft kunnen waarmaken.

3D-model

De Phantom 4 kan die slimme beslissingen maken dankzij de vijf camera’s op de drone: twee aan de voorkant, twee aan de achterkant, en de hoofdcamera met 4K-capaciteit die beelden opneemt voor gebruikers. Die camera’s helpen de Phantom 4 om een 3D-model van zijn omgeving te construeren en te analyseren, waardoor het toestel dus weet waarheen het vliegt.

Daar stoppen de innovatieve verbeteringen van de drone niet. De Phantom 4 heeft ook TapFly, wat een gebruiker de mogelijkheid geeft om de drone te besturen met een enkele controller die gebruikt wordt voor lanceringen en landingen. De koers van het toestel kan aangegeven worden door op het scherm van de livevideo die de drone streamt een bepaalde richting aan te tikken. [related_article id=”176458″]

Apple

Daarnaast is er ook een autonome trackingfunctie, waarmee je de drone objecten kan laten volgen die je in de videofeed omcirkelt. De drone zou zo’n 25 à 28 minuten in de lucht kunnen blijven. Sinds 1 maart kan je de Phantom 4 online bestellen, vanaf 15 maart ligt hij ook in fysieke winkels klaar. Voor de verkoop werkt DJI samen met Apple. In Amerikaanse valuta ben je voor het toestel 1,399 dollar kwijt, hoeveel het hier zal kosten is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business