Nieuws

SD-kaart krijgt nieuwe standaard voor 8K, 3D en 360°

Zoals onze data steeds groter wordt, moeten ook de opslagmogelijkheden evolueren. De nieuwe standaard voor SD belooft heel wat lekkers.

Voor je het je afvraagt: ja, SD-kaartjes bestaan nog. De smartphone heeft de micro-variant ervan enorm populair gemaakt, maar ook de grootste versie heeft nog wel degelijk zijn nut, vooral bij fotografen. Aangezien onze opslagnoden steeds groter worden – wie heeft er nog plezier aan een kaart van 512 MB? – verandert ook deze technologie met de regelmaat van de klok.

De organisatie die deze evolutie in goede banen leidt, is de SD Association. Om onze noden in de nabije toekomst voldoende te kunnen behartigen, heeft de organisatie de nieuwste standaard nu vastgelegd en voorgesteld. De nieuwe SD-kaartjes zullen geschikt zijn om 8K-, 3D- en 360°-beelden te ondersteunen. SD 5.0 zal de hoogste snelheden halen die beschikbaar zullen zijn, verwijzend naar de zogenaamde Video Speed Class.

Om dit te bewerkstelligen, zullen de kaarten technisch in staat zijn om te werken met blokgroottes tot 512 MB, wat betekent dat overdrachtsnelheden hoger liggen, aangezien grotere blokken sneller werken dan vele kleintjes. Ideaal voor wanneer 360°-filmen doorbreekt.

De ondersteuning van 8K lijkt dan weer een toekomstgerichte keuze, aangezien fabrikanten dit pas hopen te halen tegen 2020. Toch kan het zijn nut binnenkort al bewijzen, wanneer Panasonic zijn 6K-camera’s voorstelt aan het einde van dit jaar, volgens Petapixel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business