Nieuws

Een jaar in de ruimte: de vakantiefoto’s

Een jaar in de ruimte, dat levert best mooie vakantiekiekjes op. Scott Kelly deelde er een heleboel met de wereld, wij maakten alvast een selectie.

Scotty Kelly woonde 340 dagen aan één stuk aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Deze week keerde hij terug naar de aarde als Amerikaanse recordhouder. Nog nooit verbleef een astronaut langer aan één stuk in de ruimte en ook bij gecumuleerd verblijf in het gewichtloze spant Kelly de (Amerikaanse) kroon. Russische Kosmonauten hebben de wereldrecords in handen.

Wanneer Kelly niet bezig was met proefkonijn spelen, onderhoud van het station, of het zelf uitvoeren van experimenten, dan maakte hij de nodige foto’s. De Canadese Astronaut Chris Hadfield bewees enkele jaren geleden dat sociale media en ruimtevaart hand in hand gaan, en ook Kelly kon er wat van. Een jaar lang maakte hij fascinerende foto’s van de ruimte, de aarde en het ruimtestation. Je kan ze allemaal bekijken op z’n Instagram-account, maar wij maakten alvast een selectie van tien pareltjes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business