Nieuws

Volgende grote Windows 10-update pas in 2017 voltooid

Microsoft heeft onlangs de eerste preview van Redstone 1-update gelanceerd, maar het hele Redstone-pakket zou volgens bronnen pas midden 2017 officieel beschikbaar zijn.
Beeld: charnsitr / Shutterstock.com

Volgens Microsoft-nieuwssite Winbeta zal de Redstone-update, bestaande uit Redstone 1 en 2, pas in de lente van 2017 afgerond worden. De tweede update was oorspronkelijk voorzien voor eind dit jaar, maar Microsoft heeft deze verschillende maanden uitgesteld, aldus Winbeta.

Microsoft bracht twee weken geleden een eerste testversie uit van Redstone 1, die enkele verbeterde functies tentoonstelde. Redstone 1 staat momenteel gepland voor een officiële lancering in juni van dit jaar. Die update zou zich voornamelijk focussen op het verder integreren van de verschillende platformen van Windows 10 (pc, mobiel, Xbox), het versterken van het Universal App-ecosysteem en het uitbreiden van de capaciteiten van Windows Continuum.

Nadat de eerste Redstone-update is afgerond, zou Redstone 2 de functies op punt stellen uit voorgaande previews die nog niet klaar waren voor een officiële release, naast uiteraard nieuwe toevoegingen. Verder zou deze updateronde ook een grotere focus hebben op apps die Microsoft zelf ontwikkelt voor Windows 10. Waarom Microsoft er voor zou opteren om de deadline van Redstone 2 te rekken tot midden 2017 is niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business