Nieuws

Update Windows 10 naar achter geschoven voor pak nieuwe toestellen

Microsoft heeft de Redstone 2 update uitgesteld omdat het een lading nieuwe Windows 10 hardware voorbereid die in het voorjaar van 2017 zal gelanceerd worden.
rvlsoft / Shutterstock.com

Enkele dagen geleden raakte bekend dat Microsoft de belangrijke Redstone-updateronde pas midden 2017 zou voltooien in plaats van eind 2016. Het zou die beslissing genomen hebben omdat het een golf nieuwe Windows-toestellen klaarstoomt die rond dezelfde tijd op de markt zullen komen, zo rapporteren bronnen binnen het bedrijf aan ZDNet.

[related_article id=”174253″]Microsoft bracht onlangs een eerste preview uit in aanloop naar de Redstone 1-update, waarvoor de deadline nog niet veranderd is. Deze zou in juni zijn officiële lancering kennen. Redstone 2 is daarentegen uitgesteld naar de lente van 2017. Het bedrijf zou zo het samenspel willen optimaliseren tussen de nieuwe features die de Redstone-updates zullen bevatten en de hardware die het voorbereidt.

Welke toestellen Microsoft precies prepareert konden of wilden de bronnen niet vertellen, maar daar zullen waarschijnlijk een of meerdere Surface-producten bij zitten die gebruik maken van Intels nieuwste Kaby Lake-chips. Dat kan een opvolger zijn voor de Surface Book of de Surface Pro 4, of wie weet wel een Surface Phone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business