Nieuws

Bekijk de Olympische Spelen in 8K en virtual reality

Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen zal je je favoriete sport met een VR-bril kunnen bekijken. Japanners krijgen bovendien de kans om de beelden in 8K te bewonderen.

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro naderen met rasse schreden. Wie gaat er naar huis met een medaille en welk land weet dit jaar de meeste prijzen in de wacht te slepen? De Olympic Broadcasting Services (OBS) heeft bekend gemaakt dat je dit alles zal kunnen meemaken in virtual reality. OBS zal namelijk voor de eerste keer VR-beelden opnemen tijdens de Spelen van dit jaar.

Bovendien heeft de dienst laten weten dat er eveneens beelden in 8K zullen worden opgenomen. Jammer genoeg zal je deze opnames niet in Europa kunnen bewonderen, enkel Japanse inwoners krijgen een kans om de beelden te bekijken.

[related_article id=”177375″]

Tokio 2020

Alvorens je luidkeels schreeuwt dat dit discriminatie is, moeten we dit nieuws een beetje nuanceren. Momenteel is er immers nog maar één 8K-tv commercieel verkrijgbaar. Bovendien zal er slechts 130 uur van de naar schatting 7.000 uren beelden in 8K worden opgenomen.

Aangezien de Olympische Spelen in 2020 in Tokio zullen doorgaan, aanziet Japan dit als een kans om de technologie uit te testen. Over vier jaar zal 8K meer verspreid zijn en is de kans groot dat we ook in de lage landen van de sublieme beeldkwaliteit zullen kunnen genieten.

HD-kwaliteit

Wie geen VR-bril heeft en niet in Japan woont, zal de Olympische Spelen kunnen volgen in HD-kwaliteit. De vreugdekreten van medaillewinnaars zullen bovendien overal ter wereld te beluisteren zijn in 5.1 surroundkwaliteit. In totaal zullen er 7.000 uren aan beelden worden opgenomen, welke zullen worden uitgezonden in 220 landen en zullen worden bekeken door meer dan vijf miljard kijkers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business