Nieuws

Ontgrendel je smartphone met je oor

In 2018 herkent je smartphone je aan je gehoorkanaal door de nieuwste vorm van biometrische authenticatie.

Na de vingerafdrukscanner, de oorkanaalscanner? NEC deelt mee bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuw type biometrische authenticatie. Met een oortje dat je gehoorgang inspecteert, zou je binnenkort je smartphone kunnen ontgrendelen.

Het Japanse bedrijf kondigde de technologie enkele dagen geleden aan op hun site. Het gehoorkanaal zou even uniek zijn als je vingerafdruk, maar is natuurlijk iets minder makkelijk te scannen. Daarom zou de technologie op echolocatie gebaseerd zijn. Een oortje dat je inbrengt genereert gedurende een paar honderd milliseconden geluidssignalen, waarna de echo’s van deze geluiden weer worden opgevangen dankzij de ingebouwde microfoon. Het oortje analyseert de resultaten en kan de persoon aan de hand van de gehoorgang identificeren.[related_article id=”176162″]

Dat alles gebeurt in ongeveer een seconde, en zou volgens NEC gedurende meer dan 99 procent van de tijd effectief zijn. “Omdat de nieuwe technologie geen specifieke acties vergt zoals het scannen van een lichaamsdeel, kan het op natuurlijke wijze een voortdurende authenticatie mogelijk maken,” zegt Shigeki Yamagata, directeur bij NEC.

De toepassingen die NEC voor ogen heeft zijn uiteenlopend. Zo kan de authenticatie bijvoorbeeld gebruikt worden om identiteitsfraude tegen te gaan of om de confidentialiteit van gevoelige telefoontjes te garanderen. Het duurt nog tot 2018 vooraleer de technologie uiteindelijk op de markt wordt gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business