Nieuws

Sony maakt touchscreen van elke oppervlakte

Via een projector met diepte- en bewegingssensoren slaagt Sony erin om je tafel om te vormen tot een touchscreen.

 

Een projector die elke platte oppervlakte kan omtoveren tot een touchscreen: het is een imponerend prototype uit de koker van Sony’s nieuwe R&D-afdeling Future Lab. De groep presenteert op technologiefestival SXSW in de Amerikaanse stad Austin diverse veelbelovende demo’s, waaronder ook een speciale hoofdtelefoon die je rond je nek draagt.

Dit prototype draagt de naam “Interactive Tabletop”. Dankzij het gebruik van dieptesensoren en bewegingstrackers kan het toestel bepalen waar objecten zich bevinden op een tafel. De projector registreert de druk van een vinger en kan deze volgen op het oppervlakte. Houd je je handen enkele centimeters boven de tafel, dan krijg je het rooster te zien dat de projector gebruikt om je bewegingen waar te nemen.

[related_article id=”162187″]Tijdens de demo op SXSW werd met de hulp van de projector het boek Alice in Wonderland tot leven gebracht, waarbij figuurtjes uit de pagina’s te slepen waren, die ook reageerden met andere voorwerpen op de tafel zoals een theekopje of een boek kaarten.

De demo doet sterk denken aan de hologrammen die je kent uit sciencefictionseries en die met mondjesmaat ook al in de echte wereld worden ingezet. Het is onduidelijk of de technologie van Future Lab ooit de markt zal bereiken: Sony hamert erop dat de R&D-groep enkel prototypes doet. Microsofts Hololens doet iets gelijkaardigs en is wel een product dat op (korte) termijn te koop zal zijn, maar je hebt hierbij een headset nodig om de hologrammen te kunnen zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business