Nieuws

Eerste Lumia’s ontvangen update naar Windows 10 Mobile

Microsoft begint met de uitrol van de mobiele versie van Windows 10 naar oudere Lumia's. Verschillende factoren bepalen of ook jouw Lumia binnenkort de sprong waagt.

Microsoft is klaar om Windows 10 Mobile naar oudere Lumia’s te brengen. De voorbereiding van die update is niet zonder slag of stoot verlopen: het bedrijf heeft zijn deadline verschillende keren naar achteren geschoven. Maar het langverwachte moment is nu eindelijk daar: bepaalde Windows Phone 8.1 toestellen krijgen de optie om over te schakelen naar Windows 10.

Komt jouw toestel in aanmerking voor de upgrade? Hier vind je de lijst. Daarnaast stipuleert Microsoft op zijn website ook dat de beschikbaarheid van de upgrade “zal variëren naargelang de fabrikant van de smartphone, het model, je land of regio, je mobiele provider, hardware limitaties en andere factoren”.

Je hebt minstens 8 GB aan opslagplaats nodig als je de overstap naar Windows 10 wilt maken. Je kan vlug controleren of dat het geval is op jouw smartphone met de Microsoft Upgrade Advisor app, die ook helpt met het vrijmaken van voldoende geheugenruimte. Verwacht niet dat je alle functies van Windows 10 Mobiel zal kunnen gebruiken. Nieuwe features als Windows Continuum en Windows Hello werken niet op de oudere telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business