Nieuws

Tesla verbant grootste model Powerwall

Wie een Powerwall van Tesla wilt ophangen, heeft maar één keuze meer. Het model van 10 kWh wordt namelijk geschrapt.

De Tesla Powerwall is een godsgeschenk voor gezinnen met zonnepanelen die meer produceren dan ze verbruiken. Met zo’n gigantische batterij aan de muur kan je de overtollige energie immers lokaal opslagen, om die ’s avond te verbruiken. In België is de Powerwall sinds vorige week te verkrijgen bij Eneco. Geïnteresseerden zien hun opties echter gehalveerd worden.

Tesla laat namelijk weten dat het de versie van 10 kWh niet langer te koop aanbiedt. Naar eigen zeggen wegens een gebrek aan interesse. De Powerwall kostte een 3.500 euro en kon slechts 500 cyclussen overleven. Een cyclus betekent dat je de batterij één keer helemaal opgebruikt en weer oplaadt. Gebruik je 45 procent en na een herlaadbeurt nog eens 55 procent, telt die 100 procent eveneens als één cyclus.

500 is niet bijster veel, wat ook een reden voor het gebrekkige succes kan zijn. De versie van 3.000 euro met een capaciteit van 7 kWh is dan interessanter, aangezien je daarbij een garantie krijgt van 10 jaar. Aangezien je de Powerwall elke avond nodig hebt, kan je maar beter de meest duurzame oplossing kiezen. Voor zij die toch meer nodig hebben dan de 7 kWh, is er de mogelijkheid om meerdere units te installeren.

Naar verluidt werkt Tesla momenteel wel aan nieuwe modellen met alternatieve capaciteiten. Die zouden beschikbaar zijn tegen de zomer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business