Nieuws

Onderzoekers verbrijzelen snelheidsrecords glasvezel

Na jaren onderzoek is een groep wetenschappers erin geslaagd data foutvrij te versturen met snelheden van maar liefst 57 Gbps.

Een groep onderzoekers aan de University of Illinois is erin geslaagd data te versturen met snelheden van maar liefst 57 Gbps via glasvezel. Dit alles gebeurde bij kamertemperatuur en zonder enige fouten. Zelfs wanneer de temperatuur toenam tot 85 graden Celsius konden de wetenschappers nog een meer dan degelijke snelheid meten. De datatransmissie gebeurde dan namelijk slechts 7 Gbps trager.

[related_article id=”160835″]

De groep probeert al enige tijd de snelheidsgrenzen van glasvezel te verleggen. In 2014 waren zij de eerste Amerikaanse groep die erin slaagde data zonder fouten te versturen aan 40 Gbps. “Onze belangrijkste vraag is altijd geweest hou we informatie sneller kunnen versturen,” zegt Milton Feng, één van de onderzoekers. “Wanneer de transmissie niet snel genoeg is, kan je nieuwe technologieën die grote datastromen gebruiken, zoals virtual reality, niet gebruiken.”

De onderzoekers denken dat hun technologie momenteel voornamelijk gebruikt zal worden in datacenters. De echte uitdaging zal zijn om de techniek ook op grotere afstand te laten werken. Hierdoor zou het internet immers een pak sneller kunnen worden en zou het streamen van 4K-video niet langer een probleem vormen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business