Nieuws

NASA gaat opblaasbare ruimtewoonst testen

Om Mars bewoonbaar te maken, zijn stevige huizen een must. Om ruimte te besparen in de shuttle werkt NASA aan een opblaasbare woonst.

De zomer nadert met rasse schreden en vele gezinnen zijn momenteel bezig met het plannen van reizen naar tropische oorden. Net als de voorbije jaren is Zuid-Frankrijk een erg gegeerde vakantiebestemming. In de toekomst kunnen onze zuiderburen de titel van ultieme vakantieoord echter verliezen. Een reisje naar Mars kan dan immers bovenaan veel lijstjes met droomreizen prijken.

[related_article id=”172390″]

Om een reis naar Mars mogelijk te maken, moeten er echter voorzieningen komen op de planeet. NASA werkt daarom aan verschillende manieren om een stevig huis te kunnen bouwen op Mars, zonder dat het materiaal te veel plaats inneemt in de shuttle. Eén van de concepten die aan beide eisen voldoet, is het gebruiken van een opblaasbare woning. Dit concept zal NASA uittesten op het International Space Station, alvorens een bemande reis naar Mars mogelijk wordt.

De woning zal slechts 1,5 meter diep en 2,5 meter breed zijn, wanneer het de ruimte in word gestuurd. Eenmaal het huis aankomt aan het ISS zal het worden gekoppeld aan het ruimtestation en worden opgeblazen. Uiteindelijk zal de ruimte 3,5 meter diep en 3 meter breed worden.

Astronauten in het ISS zullen de woonst van sensoren voorzien. Hierdoor kan de structuur getest worden op onder andere radiatieproblemen, lekken en stevigheid. Het is de bedoeling dat de opblaasbare woning in totaal twee jaar aan het ISS zal hangen. Indien alles goed gaat, kunnen er daarna missies verder de ruimte in worden gestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business