Nieuws

Microsoft brengt Hololens onder de mensen

De Microsoft Hololens verscheept eindelijk naar ontwikkelaars wereldwijd, zodat zij aan de slag kunnen met de holografische bril. Ze kunnen meteen ook op reis naar de ruimte.

De Microsoft Hololens wordt een stuk minder mysterieus. De bril is nog niet commercieel te koop maar ontwikkelaars die zich tijdig registreerden kunnen er eindelijk mee aan de slag. Vanaf vandaag wordt de bril verzonden.

Samen met de bril zet Microsoft Galaxy Explorer online. Die app is speciaal voor de Hololens ontwikkeld. Je kan er mee door het zonnestelsel reizen maar het interessantste zit achter de schermen. Microsoft maakt de code beschikbaar via GitHub zodat iedere ontwikkelaar kan zien hoe de app werkt. Iedereen kan code gebruiken voor zijn eigen apps of verder bouwen op de Galaxy Explorer.

[related_article id=”178717″]

Op Build 2016 toont Microsoft bovendien hoe de Hololens in de praktijk nuttig kan zijn in het onderwijs en in de verkenning van de ruimte. Wie dokter wil worden kan immers rond een 3D-lichaam wandelen maar daar stopt het niet. We zien hoe een professor zich van op een afstand bij zijn studenten kan voegen. Het gaat niet om een soort holografische teleportatie zoals we eerder zagen, we zien enkel een hoofd en een hand, maar de aanwezigheid lijkt desalniettemin tastbaar.

Dat Nasa van de Hololens houdt, wisten we ook al. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie stuurde de bril niet enkel naar de ruimte maar maakte met Destination Mars ook een app die de ruimte naar ons brengt. Met die applicatie, die uitgerust is met een gevirtualiseerde Buzz Aldrin, kan je naar Mars reizen en de rode planeet in net zoveel detail zien als het Curiosity-team van het Jet Propulsion Laboratory.

Over de beschikbaarheid van een Hololens voor de niet-ontwikkelaar wordt helaas met geen woord gerept. Microsoft maakte eerder al duidelijk niet gehaast te zijn. We zijn hier eerder getuige van een erg publiek ontwikkelingsproces, het zal vermoedelijk nog zeker een jaar of twee duren alvorens de Hololens ook echt naar de winkel komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business